We hebben een eenvoudige regel bij rheine; free yourself from everything that isn’t beneficial and can do harm & replace it with only the most nourishing and pure ingredients.

We maken geen compromissen & we willen enkel het beste aanbieden. Dankzij innovatie in beauty zijn er geen excuses meer om producten te blijven gebruiken met potentieel gevaarlijke ingrediënten (en er zijn er veel!). Onze lat, tov de samenstelling en ingrediënten, ligt hoog, en alle producten in ons aanbod voldoen glansrijk aan deze hoge eisen!(zie onze nope lijst)

Clean
Only the best (non-toxic) ingredients
Cruelty-free
Not tested on animals
Handpicked
Carefuly selected, tried and tested
Sustainable
End to end, eco & human friendly

Waarom clean beauty?

Onze huid is ons grootste orgaan en dat heeft geen manier om gevaarlijke stoffen te filteren. Producten die je op je huid smeertkunnen dus in je bloedbaan terechtkomen. Je wilt toch geen giftige, mogelijk schadelijke producten in je lichaam?


De beste manier is om helemaal clean te gaan - huidverzorging, make-up, haarverzorging & lichaamsverzorging. Maar je hoeft nog niet al je andere producten weg te gooien... Alle beetjes helpen, vervang geleidelijk aan je cleanser of moisturizer en ga gaandeweg helemaal clean.

Het gezicht achter rheine

Coucou, ik ben Kyria & Ik ben nu al meer dan 7 jaar professionele make up artiest en haarstylist. In deze jaren heb ik met veel verschillende merken en mensen mogen werken.

Ik ben me meer bewust geworden, niet alleen van de schadelijke ingrediënten die we op onze huid en lichaam gebruiken, maar ook van de oneerlijkheid en de negatieve effecten die de beauty-industrie kan hebben op de mens en de natuur.

Daarom gaan we bij rheine voor eerlijke en gezonde producten.
Als je vragen hebt over producten of make-up advies nodig hebt - ben ik er om je te helpen. Je kan met mij chatten via,
info@rheine.be, instagram @rheine.store of whatsapp. I’m always happy to help!

De Nope Lijst

Onze huid is het grootste en een van de belangrijkste organen. Bijna 60% van alle producten die we op onze huid smeren wordt opgenomen in onze bloedbaan - ze beïnvloeden onze gezondheid en ons algehele welzijn, zowel negatief als positief. Veel ingrediënten in traditionele huidverzorging, make-up en lichaamsproducten zijn in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, zoals allergieën, eczeem, kanker, hormonale verstoring en voortplantingsproblemen. Deze ingrediënten zijn hier bij rheine niet toegestaan - wij zeggen nee tegen producten die ingrediënten bevatten die niet goed zijn voor ons lichaam of de natuur.

Parabenen zijn een veelgebruikt conserveringsmiddel die in verschillende producten worden gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. Maar ze kunnen in verband worden gebracht met verschillende ziekten en aandoeningen, bijvoorbeeld: borstkanker, verschillende huidaandoeningen, UV-gevoeligheid...
(formaldehyde, DMDM HYDANTOIN, UREA…)
Zoals parabenen, maar ook formaldehyde, formaldehyde releasers (ze veranderen in formaldehyde) kunnen huidallergieën, hoofdpijn, gewrichtspijn... veroorzaken.
Aluminiumzouten worden vaak in deodorants gebruikt om de zweetproductie te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat ze in de huid en zelfs in de bloedbaan kunnen terechtkomen. Het zijn mogelijk kankerverwekkende producten.
Deze wordt regelmatig gebruikt in nagellakken, reinigingsmiddelen, lotions... Het wordt gebruikt om ze soepeler te maken, maar wordt in verband gebracht met geboorteafwijkingen, ademhalingsproblemen en hormoonverstoringen.
Deze ingrediënten van zonnebrandmiddelen kunnen schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid, bijvoorbeeld oxybenzone dat in de bloedbaan terecht kan komen. Het kan oestrogeen nabootsen en daardoor de spermaproductie bij mannen verminderen en het risico op endometriose bij vrouwen verhogen.
Oh hell no - deze is niet welkom. Deze vervelende stof wordt vaak aangetroffen in nagellak (onze producten van Karolin Van Loon zijn tolueenvrij!) en kan giftig zijn voor het immuunsysteem en geboorteafwijkingen veroorzaken.
(polyethyleen glycol)
De naam op zich klinkt onschuldig, maar dat zijn ze zeker niet. Ze zijn een bijproduct van vaseline en kunnen kankerverwekkend zijn en onze poriën verstoppen waardoor de kans op acne, puistjes, verstopte poriën enz. toeneemt.
Vaak gebruikt om cosmetica schuimiger of creamy te maken (denk aan gezichtsreinigers, dagcrèmes...). Ze kunnen de ogen en de huid irriteren - maar kunnen ook het hormonale systeem verstoren.
Wordt vaak gebruikt in poederproducten, zoals make-up poeders, maar kan schadelijk zijn. Ze verstoppen niet alleen de poriën, maar kunnen ook asbest bevatten, dat een bekend carcinogeen (kankerverwekkend) en aanstichter van longziekten is.
Heb je ooit gehoord van natriumlaurylsulfaat of natriumlaurethsulfaat (SLS / SLES)? Het zijn schuimmiddelen en ze zitten in bijna alles wat schuimt - shampoo, tandpasta, zeep... Ze kunnen huidirritatie veroorzaken of allergieën opwekken.
Een synthetisch antibacterieel middel dat vaak wordt aangetroffen in tandpasta, zeep, mondwater... Het wordt in verband gebracht met verstoring van de schildklierfunctie en kan kankerverwekkend zijn.
Je zou het niet zeggen, maar de gemiddelde supermarkt shampoo, body wash of make-up zit vol met kleine plastic kralen. Ze zijn aan deze producten toegevoegd om je te helpen scrubben, maar ze zijn echt schadelijk. Niet alleen zijn die microplastics vaak vervuild met 1,4-dioxaan, dat kankerverwekkend is voor de mens, maar ze worden ook niet gefilterd door onze rioleringssystemen, wat betekent dat ze verontreinigende stoffen kunnen verzamelen en in waterwegen terecht kunnen komen, waar ze worden geconsumeerd door vissen en zeedieren.

...
Er staan er nog veel meer op onze nope-lijst, maar nu weet je de belangrijkste!